Tim bilding

Print Friendly, PDF & Email

Tim bilding je već više od tri decenije trend koji praktikuju jake i uspešne kompanije. Kompanije koje žele da omoguće svojim zaposlenima da se bolje upoznaju, da izgrade međusobno povjerenje nezavisno od pozicije na kojoj rade i na taj način razviju timski duh i osjećaj pripadnosti kompaniji.

Doslovan prevod engleske reči “team building” bio bi stvaranje tima. Najkraće rečeno objašnjava se kao skup edukativno-rekreativnih ili zabavno-rekreativnih aktivnosti kojima je cilj stvaranje tima ili osnaživanje i poboljšanje međuljudskih odnosa u postojećem kako bi se dosegli zajednički ciljevi.

To je moguće ostvariti kroz motivacione programe, avanturistička putovanja, igre bez granica, razna takmičenja, ali i avanturističke izlete (splavarenje i planinarenje).

Kroz sve ove vidove društvenih aktivnosti moguće je uspostaviti povjerenje, razviti timski duh i podići adrenalin. Moguće ih je organizovati u prirodi na otvorenom, ali isto tako mogu biti i u zatvorenom prostoru. Npr.: wellness aktivnosti, kulinarsko takmičenje, kuglanje ili takmičenje u pikadu.

Mnogo je razloga zbog koji je timbilding koristan, a Highlander Tim vam preporučuje da jačate svoj tim u kanjonu, na talasima divlje i prelijepe rijeke Tare.

10 prednosti tim bilding aktivnosti:

  1. Poboljšava komunikaciju među zaposlenima
  2. Razvija bolje međusobno razumjevanje članova tima
  3. Omogućava da se bolje upoznaju, otkriju svoje slabosti i vrline
  4. Omogućava da uče jedni od drugih i da bolje sarađuju
  5. Povećava produktivnosti i efikasnosti zaposlenih
  6. Povećava lojalnost zaposlenih
  7. Povećava motivaciju zaposlenih
  8. Ukazuje na važnosti učinka svakog zaposlenog
  9. Stvara bolje razumjevanje zajedničkih ciljeva kompanije
  10. Kompanija postaje prijatnije mjesto za rad

Rafting u kanjonu Tare je ubjedljivo najveća avantura u kojoj će se naći vaši zaposleni i za vrlo kratko vrijeme zajedno savladati mnoge izazove. Izaberite Highlander Tim i priuštite sebi i svojim zaposlenima nešto posebno, nešto čega će se sjećati. Učinite da vaš tim bude još jači i složniji!