Hrana

Print Friendly, PDF & Email

Tačno je da se ukusi razlikuju i da o njima ne treba raspravljati.... ali kada jednom dođete u kamp Highlander i probate sve one mirisne i ukusne specijalitete koje za vas pravi naš tim uvjereni smo da ćete nam se opet vratiti.
Malo je reći da imamo osoblje koje će sa lakoćom pogodi vaš ukus i šta je to čemu ćete se najviše obradovati da pojedete. Što je najvažnije nikada vam nećemo dozvoliti da iz kampa odete gladni: bilo na rafting, bilo na spavanje ili na dalek put. Dovoljno je da samo zatražite i iz naše kuhinje će uvije stići i malo „repete“.

Namirnice koje koristimo su domaćeg porijekla, sa naših prostora i sa važećom deklaracijom. Hrana se sprema po tradicionalnim receptima, a iz naše kuhinje uvijek nešto dobro miriše ☺

Za doručak je to vruć domaći hljeb, uštipci i meza od raznih sireva, kajmaka i domaćeg suvog mesa (pršuta i kobasice), za ručak teletina ili jagnjetina ispod sača, a za večeru riba, roštilj ili pita ispod sača. Sa poslasticama ćemo vas iznenaditi ☺ bilo krofnama, palačinkama, voćnim kolačem ili baklavom. Biće to najukusnije poslastica koje ste probali!

Čak i kada odete vjerujemo da našu ukusnu hranu nećete zaboraviti, jer siguran, uzbudljiv rafting i smještaj u prirodi nude skoro svi kampovi na obalama Tare i Drine, ali hrana koju pravimo je ono po čemu se itekako razlikujemo.

JELOVNIK U KAMPU HIGHLANDER:

DORUČAK: Domaći hljeb i vrući uštipci-priganice, pršuta, pečenica, kobasice, kajmak, sir, med, džem, pržena i kuvana jaja, omlet, mlijeko i čaj.

RUČAK: Po izboru, mlada teletina ili jagnjetina ispod sača, teleća čorba, riba pastrmka, domaći hljeb, sezonska salata, voće.

VEČERA: Po izboru, meso sa roštilja (ćevapi, roštiljska kobasica, krmenadla, piletina, ražnjići), gulaš, riba pastrmka, sarma, pita ispod sača, sezonska salata, domaći hljeb, palačinke.

NAPOMENA:

  • Prema želji i potrebama gostiju jelovnik je moguće prilagođavati i vegetarijancima i veganima, ali uz prethodnu najavu (prilikom rezervacije ili na početku aranžmana).
  • Dozvoljeno je doneti i uz prethodnu najavu spremati svoju hranu u kampu.
  • Nije dozvoljeno unositi svoje piće u ugostiteljski deo kampa – restoran/bar i terasu.