Destinacije

Print Friendly, PDF & Email

Pogledajte predivne destinacije u našem okruženju. Saznajte više o brojnim planinama, jezerima i nacionalnim parkovima. Highlander tim Vam može pomoći da sve ove destinacije i lično upoznate - "oči u oči".

Nacionalni park "Durmitor"

Kanjon Tare

Zovu je divlja rijeka, planinska ljepotica, suza Evrope, ali tek kada zaplovite na njenim talasima i zaronite u njene bukove znaćete da je ona nešto najljepše što ste doživjeli.

Kanjon Tare >>>

Kanjon Nevidio

Za njega kažu “Stvarno je nestvarno” i to su riječi koje na najbolji mogući način opisuje ljepotu i surovost kanjona Komarnice, koga popularno zovu kanjon Nevidio.

Kanjon Nevidio >>>

Trnovačko jezero

Dovoljno je da vidite njegov oblik u vidu SRCA i biće to ljubav na prvi pogled, jer Trnovačko jezero će vas osvojiti kako svojim zavodljivim oblikom tako i svojom modrozelenom bojom.

Trnovačko jezero >>>

Durmitor

Ime Durmitor potiče od keltskih riječi „dru mi tore“ koje znače "planina puna vode” što potvrđuje i 18 ledničkih jezera koja se nalaze na ovom planinskom masivu.

Durmitor >>>

Nacionalni park "SUTJESKA"

Maglić

Područje fočanske opštine i šir krase veliki planinski masivi,  ali za istinske ljubitelje planinarenja najveći izazov predstavlja planina Maglić.

Maglić >>>

Prašuma Perućica

 Rijetko koja zemlja može da se pohvali da posjeduje ekološko blago, a upravo takvo jedno blago nalazi se u BIH... i koje s pravom nazivaju „pluća Evrope“.

Prašuma Perućica >>>

Zelengora

 Zelengora, ljepotica nad ljepoticama, planina sa nepreglednim šumskim kompleksom, bogatom florom i faunom i sa devet prelijepih jezera, s pravom nosi epitet najljepše planine u BiH.

Zelengora >>>

Pješčane piramide

 Pješčane piramide su jedinstveni prirodni fenomen i specijalni prirodni rezervat u Republici Srpskoj. Nalaze se 9 km od Foče uz stari put ka Sarajevu u selu Daničići na lokaciji Šljivovice.

Pješčane piramide >>>